Hyvällä otteella ja ammattitaidolla

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Hoito perustuu lihaksen luonnollisiin liikeratoihin ja niiden tasapainon palauttamiseen, mikä tekee kalevalaisesta jäsenkorjauksesta lempeän tavan kiputilojen hoitoon. Näin vaivoja saadaan hoidettua tehokkaasti ja ennen kaikkea niin, että ne eivät uusiudu yhtä herkästi.

Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Erilaisin tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.

Kalevalainen jäsenkorjaus pyrkii tuki- ja liikuntaelimistön tasapainottamiseen, mikä auttaa parantamaan erilaisia selkä-, niska–hartia-kipuja sekä ns. jäätyneiden nivelten aiheuttamia vaivoja. Hoidossa mobilisoidaan niveliä, parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä asiakkaan omaehtoisia liikeratoja hyödyntäen. Tukirakenteet saatetaan paikalleen käyttäen hyväksi asiakkaan vapaaehtoista liikerataa ja nivelkanavat avataan kevyellä venytysliikkeellä.
Se sopii hyvin urheilijoille sekä pitkittyneistä tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville.

Osa parannusperinteistä pyritään siirtämään koululääketieteen käyttöön. Merkittävin näistä on Kalevalainen jäsenkorjaus, jota on tutkittu 1990-luvun loppupuolelta alkaen.

Mestariparantajat antoivat näytön kokonaisvaltaisesta osaamisesta Kuopion yliopiston alaisuudessa tehdyssä pilot-tutkimuksessa vuonna 1996. Tutkimuspotilaana oli 34 kroonista alaselän kipupotilasta. Tuloksena oli, että Kalevalainen jäsenkorjaushoito oli tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa tehokkain hoitomenetelmä koko hoitohierarkiassa. Kalevalaisen jäsenkorjauksen hoidon tehokkuus varmistettiin sokkotutkimuksin, joissa verokkiryhmänä oli fysioterapia liikehoito ja klassinen hieronta.

Kalevalainen jäsenkorjaus on oleellisesti kustannustehokkaampaa kuin tavanomainen fysioterapia- ja hierontahoito käytettäessä mittareina työstä poissaolojen vähenemistä, lääkkeiden käytön vähenemistä ja parantunutta työkykyisyyttä. Tutkimustulokset vahvistivat kentällä olleen käsityksen perinnehoitoihin kuuluvan Kalevalaisen jäsenkorjauksen ainutlaatuisuudesta TULES –potilaiden hoidossa ja hoitojen kautta saatavat merkittävät kansantaloudelliset säästöt.

Minulta voit tilata tällä hetkellä jäsenkorjaushoitoja, missä sovellan oppimiani Kalevalaisen jäsenkorjaustekniikoita. Tule kokeilemaan miltä hoito vaikuttaa.


Lue lisää (PDF, 448kt)

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Voit tilata haluamiasi tuotteita, palveluja ja lahjakortteja alla olevalla lomakkeella.